Hirdetés 2023. október 22. Évközi 29. vasárnap; A missziók vasárnapja

Szeretettel

  1. Köszönjük nagylelkű adományaitokat, amelyekkel templombúcsúnk alkalmával Majnek Antal püspök atya kárpátaljai karitásztevékenységét erősíthettük.
  1. A rózsafüzér hónap hátralévő részében közösen végzett szentolvasónkat a Szentföld békéjéért ajánljuk fel templomunkban, hétköznap 17.40-től, szombaton 17.25-kor. Ezzel is csatlakozunk a pápa felhívásához, amelyben arra kérte a keresztényeket, hogy október 27-én, pénteken a Szentföld békéjéért imádkozzunk, vezekeljünk.
  1. Óraátállítás lesz jövő vasárnap, a szentmisék ennek megfelelően, de változatlan rendben kezdődnek.
  1. Közeledik Mindenszentek ünnepe, amely a magyar egyházban miselátogatási kötelezettséggel jár, ezért ezen a napon vasárnapi miserendet tartunk, az esti mise után pedig a templom előtti keresztnél imádkozunk meghaltjainkért. Halottak napján hétköznapi rend szerint lesznek a szentmisék, 18.30-kor liturgia keretében hangzik fel a Faure-requiem.
  1. Meghaltjainkért ajánljuk fel novemberben a 10.00-kor kezdődő miséket. A padtömböknél, középen kihelyezett széken, a borítékokban találtok papírt, amire felírhatjátok elhunytjaitok neveit, majd azt és a misékre szánt adományotokat a borítékba visszahelyezve dobjátok be az ott lévő perselybe. Meghaltjaitok neveit novemberben a húsvéti gyertya mellé helyezzük, ezzel is hangsúlyozva az értük végzett imádság fontosságát.
  1. Berecz András Kossuth-díjas művész éneklős estjére október 28-án, 19.30-tól kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.