Hirdetés 2023. július 30.

Évközi 17. vasárnap

  1. Aug. 2-án, szerdán Porciunkula, Angyalos Boldogasszony ünnepe lesz. Ez a kápolna a Ferences Rend bölcsőjének és Szent Ferenc Atyánk tranzitusának (boldog halálának) helyszíne. Ezen a napon teljes búcsú nyerhető a ferences templomokban, ha kegyelmi állapotban szentáldozáshoz járulunk, és imádkozunk a Szentatya szándékára egy Miatyánkot, Üdvözlégyet és Hiszekegyet.
  2. A jövő héten elsőcsütörtök és elsőpéntek lesz. Ezen a napokon délután fél 6-kor kezdődik az elsőcsütörtöki szentségimádás, ill. az elsőpénteki keresztút.
  3. Templomunk szentségimádási napján, aug. 11-én, pénteken (Szent Klára ünnepén) a déli zsolozsma után kitesszük az Oltáriszentséget, és az esti szentmiséig mindenkit várunk, hogy hosszabb-rövidebb ideig betérjen imádkozni.
    Ugyanezen a napon az esti fél 7-es szentmisét rendi közösségünk új tagja Benedek atya vezeti, a prédikációt az új házfőnök-templomigazgatóvá kinevezett Peregrin atya mondja. A szentmisén köszönetet mondunk Kázmér atya lelkipásztori szolgálatáért is, aki 7 éven át volt templomunk elöljárója.
  4. Zarándoklatot szervezünk 2023. augusztus 15-re Boldogasszonyba (most Ausztria, Freuenkirchen), híres, régi magyar búcsújáró helyre (luxus)autóbusszal. Lelki vezető: Pál atya. Indulás: augusztus 15. 8.00. óra. Visszaérkezés: 19.00. óra.
    Várható költségek: 8.000. Ft/fő. További részletek ITT.