Hirdetés 2023. május 7.

Húsvét 5. vasárnapja

Anyák napja alkalmából Isten éltesse az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédmamákat, Ükmamákat, Szépmamákat, akik életet adtak gyermekeiknek, rengeteg áldozatot vállaltak értük, és féltő szeretettel kísérik őket felnőtt korukban is! Az Égi Édesanya segítse őket továbbra is!

  1. (szombat este): Templomunk kibővített Liszt Ferenc Kórusa Mozart: Koronázási miséjét adja elő ma (szombat) este fél 8-tól. Vezényel Pattantyús-Ábrahám Károly. További részletek ITT.

  2. Lelkes segítőink szervezésének köszönhetően tovább folytatódik templomunk nagytakarítása a teljes főoltár, a körbefutó párkányok, a mellékoltárok magasan levő részeinek, valamint a bejárat fölötti dombormű portalanításával, és a szobrok szakszerű kezelésével. Mivel ehhez állványzatot is kell építeni, melynek nagyon komoly költsége van, ezért szeretnénk kérni a hívek nagylelkű támogatását. A frissen beszerzett árajánlat szerint a nagytakarításnak ez a része 1.587.500 Ft-ba kerül.

    Szívesen fogadunk minden kisebb-nagyobb adományt a padok mögötti perselybe vagy banki átutalással (11600006-00000000-40682275) mindazoktól, akiknek lehetősége van támogatni templomunk magasan levő szobrainak, oltárainak tisztítását. További templomunk ITT.

  3. Templomunk korábbi templomigazgatójának, Bagyinszki Ágoston ferences atyának az ezüstmiséje lesz május 14-én, jövő vasárnap 8:30-tól a pasaréti templomban. Mindannyiunkat szeretettel vár.

  4. A Szociális Testvérek közössége május 12-14 között ünnepli megalakulásuk 100. évfordulóját. Foglaljuk őket imáinkba. További részletek ITT.

  5. Idén is közös úrnapi körmenet lesz a belváros templomaival jún. 11-én (vasárnap), mely az Egyetemi templomból 9 órakor indul, a mi templomunkban és a Szerviták terén imádkozva a Belvárosi Főplébánián közös szentmisével zárul.

  6. A Gergely Ferenc emléksorozat keretében május 12-én, péntek este fél 8-tól Christian Stötzner (J.S. Bach keresztelési templomának – a Szent György templomnak – a zeneigazgatója) zenés áhítata lesz hallható Bach műveiből.

  7. A pápalátogatás miatt jövő vasárnap lesz a Hivatások vasárnapján szokások gyűjtés. Ennek keretében a ferences növendékképzés támogatására továbbítjuk a perselyadományokat. Provinciánkban jelenleg 7 növendék és egy jelölt készül különféle szolgálatokra. Többségük papságra készül, vannak, akik az oktatási-nevelési feladatok ellátására vagy más képzésben vesznek részt. Nevelésük és képzésük közös érdekünk, hisz ők lesznek azok, akik később templomainkban, iskoláinkban és más intézményeinkben szolgálni fogják a híveket, diákokat, rászorulókat. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait, amellyel támogatják növendékeink képzését, valamint a hivatásokért mondott fohászokat.