Hirdetés 2023. március 26.

Nagyböjt 5. vasárnapja

  1. A mai perselyadományokat a Szentföldön élő kereszté­nyek javára fogjuk továbbítani.

  2. Barsi Balázs atya nagyböjti konferenciabeszéd-sorozatának záró elmélkedését ma este a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.

  3. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita előszenteltek liturgiáját tart templomunkban márc. 29-én, szerda este fél 7-től. Előtte húsvéti elmélkedések segítik a fölkészülésünket. Tehát márc. 29-én, szerda este elmarad a közös rózsafüzér, a litánia, ill. a 18.30-kor kezdődő szentmise görögkatolikus rítus szerint lesz!

  4. (csak délelőtt): A Káposztásmegyeri Karitász kis varrodát hozott létre, ahol konyhai textíliákat készítenek. A délelőtti órákban az általuk készített termékek megvásárolhatók a templom melletti folyosón, mellyel szegény családok, gyermekek megsegítését tudjuk támogatni.

  5. Húsvéti készületünk fontos része a szentgyónás. Kérjük, hogy a szentgyónásokat ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Lehetőleg Virágvasárnapig igyekezzünk elvégezni!

  6. Jövő héten Virágvasárnap. A 10 órakor kezdődő és az esti fél 7-es szentmisében lesz barkaszentelés, és ezeken a miséken énekelve hangzik el Urunk szenvedésének története. Kérjük, hogy a barkaszentelési szertartáshoz mindenki hozzon magával barkát, vagy virágos ágat.

  7. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szívesen fogadunk természetbeni, vagy pénzbeni adományokat a szent sír virágdíszítéséhez.

  8. A nagyheti liturgikus rend megtalálható az alábbiak szerint alakul: