Hirdetés 2022. december 4.

Advent 2. vasárnapja

  1. Adventi segélyakciót szervezünk a Belvárosi Főplébánia Karitász csoportjával közösen. Ennek keretében tartós élelmiszereket gyűjtünk a mai nap. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát, és az ehhez hasonló felajánlásokat.

  2. Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk. Az elmélkedések visszanézhetők ITT.

  3. Az adventi roráte szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Utána közösen imádkozzuk a reggeli zsolozsmát. A laudes után zsíros kenyérre és meleg teára is várjuk a Kedves Híveket a nagyterembe.

  4. Szeplőtelen fogantatás ünnepe dec. 8án, csütörtökön lesz. A szentmisék 6-kor, 8-kor, 10-kor, 11-kor és 18.30-kor kezdődnek templomunkban.

  5. A Káposztásmegyeri Karitász kis varrodát hozott létre, ahol konyhai textíliákat készítenek. Az általuk készített termékek megvásárolhatók vasárnap délelőtt a templom melletti folyosón, mellyel szegény családok, gyermekek megsegítését tudjuk támogatni.
  6. Elkészült a Ferences zsebnaptár, mely tartalmazza a liturgikus ünnepeket, a napi szentírási olvasmányokat, és minden hétre lelki útravalót kínál. A zsebnaptár ingyenes, de aki teheti – a mellékelt csekken – hozzájárulhat a rendtartomány nyomdai költségeihez.
  7. Karácsonyra való fölkészülésünk fontos része a szentgyónás. Kérjük, hogy ne halasszuk az utolsó hétre!