Hirdetés 2022. április 3.

Nagyböjt 5. vasárnapja

 1. A mai perselyadományokat a Szentföldön élő kereszté­nyek javára fogjuk továbbítani.

 2. Barsi Balázs atya nagyböjti konferenciabeszéd-sorozatának záró elmélkedését ma este a fél 7-es szentmise után hallhatjuk. Az elmélkedések visszanézhetők ITT.

 3. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita előszenteltek liturgiáját tart templomunkban ápr. 6-án, szerda este fél 7-től.
  Előtte fél 6-tól Papp Miklós atya Makláry Ákos atya lelkigyakorlatos elmélkedései segítik a fölkészülésünket húsvét ünnepére.
  Tehát ápr. 6-án,
  szerda este elmarad a közös rózsafüzér, a litánia, ill. a 18.30-kor kezdődő szentmise görögkatolikus rítus szerint lesz! További részletek ITT.

 4. Ferences Jótékonysági Est lesz a Zeneakadémián ápr. 20-án. A koncerten Kelemen Barnabás és barátai lépnek föl. Az est bevételével az Autista Segítő Központ mellett a Kárpátalján található Nagyszőlősi Szent Teréz Rehabilitációs Központot támogatjuk. Jegyek a jegy.hu weboldalon kaphatók. Részletek ITT.

 5. Május 1-én, Munkás Szent József ünnepén zarándokvonat indul Szentkútra, melynek lelkivezetője Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Részletek ITT.

 6. Húsvéti készületünk fontos része a szentgyónás. Kérjük, hogy a szentgyónásokat ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Lehetőleg Virágvasárnapig igyekezzünk elvégezni!

 7. Jövő héten Virágvasárnap. A 10 órakor kezdődő és az esti fél 7-es szentmisében lesz barkaszentelés, és ezeken a miséken énekelve hangzik el Urunk szenvedésének története. Kérjük, hogy a barkaszentelési szertartáshoz mindenki hozzon magával barkát, vagy virágos ágat.

 8. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szívesen fogadunk természetbeni, vagy pénzbeni adományokat a szent sír virágdíszítéséhez.

 9. A nagyheti liturgikus rend megtalálható a faliújságon, valamint ITT.