Március 31. Nagyböjt 4. hete, csütörtök

Nagyböjt 4.hete, csütörtök – Jn 5,31-47

Miért van szükségünk Jézus istenségének bizonyítékaira, és az ő tanításának elfogadására?

Amikor Jézus Mózestől kezdve Keresztelő Jánosig felsorolta annak a bizonyítékait, hogy Ő az Atya nevében jött (hozzátéve az Atya tanúságtételét is), azt is hozzátette, hogy ezeknél nagyobb bizonyítékok az ő tettei. Mindezt azért sorolta fel, hogy higgyünk az ő tanításának, és ennek követése által üdvözüljünk.

Ne a magunk elgondolása szerint járjuk az üdvösség útját! Jézus az ő tanítása által mutatja meg nekünk, hogy milyen módon nyerhetjük el az üdvösséget. Ezért úgy hallgassuk Jézus tanítását, hogy mindig felismerjük, hogy személy szerint konkrétan abból mi vonatkozik ránk, azt teljesítsük, és aszerint éljünk!

A nagyböjt kiváló alkalom arra, hogy felébresszük magunkban az örök üdvösség utáni vágyat, és hogy egyre jobban megismerjük és kövessük Jézust.

Kérjük a Szentlelket, hogy segítsen meg minket Isten egyre jobb megismerésében, hozzánk intézett üzenetének napról napra történő megértésében és megvalósításában! Így valósulhat meg, hogy ne szolgaságban éljünk, hanem Isten gyermekeinek szabadságában, halálunk után pedig üdvözüljünk!