Hirdetés 2020. június 21.

Évközi 12. vasárnap

  1. A Gergely Ferenc emléksorozat első hangversenyét – a kialakult helyzetre való tekintettel – online formában tettük közzé ITT. A hangversenyen közreműködik Laczó Brigitta, és templomunk orgonistája: Deák László.
  2. Musica Sacra Franciscana sorozat keretében jún. 27-én, szombaton a Belvárosi Ferences Kántorátus online hangversenye lesz “SS.MI CORPORIS & SANGUINIS CHRISTI” – ÚRNAPJA címmel portugál reneszánsz szerzők műveiből.
  3. Június 24-én, szerdán, Keresztelő Szent János születésének főünnepén lesz négy ferences atya papszentelésének 20. jubileuma. A 10 órakor kezdődő szentmisében együtt ad hálát templomunkban Nikodémus, Vencel, Kamill és Kázmér atya.
  4. Bánk atya egészségi állapotának romlása miatt az esztergomi kolosto­runk idősotthonába kerül. Jövő vasárnap a 10 órai szentmisében köszönjük meg a pesti rendházban töltött 21 évének a szolgálatát.
  5. A veszélyhelyzettel összefüggő szabályok módosítása az emberek közötti 1,5 méteres távolságot és a maszk templomokban való viselését már nem írja elő kötelezően. A kézbe áldozás fenntartása és a szenteltvíztartók üresen tartása továbbra is javasolt.