Hirdetés 2018. november 25.

Krisztus Király vasárnapja

 

  1. (szombat este) Orgonánk lenti játékasztalának avató-hangversenyét ma este fél 8-tól tartjuk a Gergely Ferenc áhítat-sorozat évadzárásával egybekötve. A koncerten közreműködik Deák László és templomunk kántorátusa. Részletek a koncertől: ITT.

  2. Hálásan mondunk köszönetet minden adakozónak, akik kisebb vagy nagyobb összeggel segítették, hogy megvalósulhasson az orgona lenti játszóasztala! A hívek nagylelkűségének köszönhetően összegyűlt a szükséges pénz! További részletek: ITT. 

  3. Szeretettel várjuk a liturgia szolgálata iránt elkötelezett, énekelni szerető híveket a Belvárosi Ferences Kántorátusba. Az érdeklődő új tagok a vasárnap esti szentmise után jelentkezhetnek Kecskés Mónikánál. 

  4. Már előre hirdetjük, hogy Barsi Balázs atya elmélkedései segítenek idén is a karácsonyra való felkészülésben. Az adventi konferenciabeszédeket dec. 2val kezdődően vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.

  5. Elkészült a jövő évi misék előjegyzési könyve. Hétfőtől lehet az sekrestyében felíratni a szándékokat.

  6. Elkészült a Ferences zsebnaptár, mely tartalmazza a liturgikus ünnepeket, a napi szentírási olvasmányokat, és minden hétre lelki útravalót kínál. A zsebnaptár ingyenes, de aki teheti – a mellékelt csekken – hozzájárulhat a nyomdai költségekhez.

  7. Az adventi roráte szentmisék dec. 3-tól reggel 6 órakor kezdődnek. Utána közösen imádkozzuk a zsolozsmát, hogy ezzel is készüljünk Krisztus Urunk születésének ünnepére.