Hirdetés 2018. március 18.

Nagyböjt V. vasárnapja

Fotó: Keppel Ákos

  1. (szombat este:) Gergely Ferenc tiszteletére nagyböjti orgonahangver­seny lesz most a szentmise után.

  2. A mai perselyadományokat a Szentföldön élő keresztények javára fogjuk továbbítani.

  3. Barsi Balázs atya nagyböjti konferenciabeszéd-sorozatának záró elmélkedését ma este a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.

  4. A rászorulók nevében is köszönjük mindazoknak, akik a nagyböjti segély­akció keretében tartós élelmiszereket hoztak a rászorulóknak. Az Úr fizesse meg százszorosan a bőkezűséget az összegyűlt 7,5 mázsa adományért!

  5. Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita tart előszenteltek liturgiáját templomunkban márc. 26-án, nagyhétfőn este fél 7-től.

  6. Jövő héten Virágvasárnap. A 10 órakor kezdődő és az esti fél 7-es szentmisében lesz barkaszentelés, és ezeken a miséken énekelve hangzik el Urunk szenvedésének története. Kérjük, hogy a barkaszentelési szertartáshoz mindenki hozzon magával barkát, vagy virágos ágat.

  7. Bach: János passió című műve hangzik fel templomunkban márc. 24-én, szombaton, valamint Pergolesi: Stabat Mater műve márc. 28-án, nagyszerdán este fél 8-tól.

  8. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szívesen fogadunk természetbeni, vagy pénzbeni adományokat a szent sír virágdíszítéséhez.

  9. A nagyheti liturgikus rend megtalálható a faliújságon, valamint templomunk megújult weboldalán (www.pestiferences.ferences.eu).