Hirdetés 2023. november 19. Évközi 33. vasárnap

ÉVKÖZI XXXIII. VASÁRNAP

2023. november 19.

 

Szeretettel hirdetjük, hogy

 1. Meghaltjainkért minden nap 10.00-kor mutatunk be szentmisét, amelyhez saját halottaitokat még most is hozzácsatolhatjátok. Ennek módja a középen lévő perselyen, feliratozva található.
 1. Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat ismert szervezőlelkésze – mivel hosszú éveken át itt volt káplán –, november 25-én, szombaton 18.30-kor gyémántmisét mutat be templomunkban, pappá szentelése 60. évfordulója alkalmából.A gyémántmise után kerül sor a Gergely Ferenc emlékkoncertre, amely során ugyancsak Imre atya vezeti az elmélkedést, a felhangzó orgonaműveket pedig templomunk orgonistája, Deák László szólaltatja meg.
 1. Adventtől kezdődően kiszélesítjük templomunk lelkipásztori szolgálatát. Hétfőtől péntekig
       • 7.00 és 9.00-kor is lesz szentmise– a meglévők mellett –, a 9-kor kezdődőt pedig mindig az egyház egyetemes nyelvén, latinul végezzük.
       • A gyóntatási szolgálatot 6.00 – 12.00 valamint 16.00 és 22.00 között folyamatosan biztosítjuk.
       • Szentségimádást tartunk 20.00 – 22.00-ig, amit szerdán és pénteken mindig egy-egy hitéleti közösség, szerzetesrend vezet, a többi napokon pedig általában egyéni imádáságra nyílik ilyenkor alkalom az Eucharisztia előtt. Az estéket a Kompletórium végzésével zárjuk.

Szombaton a hétköznapoknak megfelelően, délelőtt minden órában lesz szentmise, és reggel 6.00-kor kezdjük a gyóntatást.

A szombat délutáni és vasárnapi liturgikus rend változatlan marad.

Reméljük, ezek az új lehetőségek a templomunkba betérők istenkapcsolatának elmélyülését szolgálják majd!