Hirdetés 2023. október 29. Évközi 30. vasárnap

Szeretettel hirdetjük,

 

  1. Mindenszentek ünnepén, amely a magyar egyházban miselátogatási kötelezettséggel jár minden hívő számára, vasárnapi miserendet tartunk, az esti mise után pedig a templom előtti keresztnél imádkozunk meghaltjainkért. Halottak napján hétköznapi rend szerint lesznek a szentmisék, 18.30-kor a liturgia keretében hangzik fel a Faure-requiem. Az ünnepkörhöz kapcsolódó búcsúk rendje megtalálható a plakátokon és elektronikus felületeinken.
  2. Rendünk halottjainak napján, november 3-án, a 8.00-kor kezdődő szentmisét kolostorunk elhunyt tagjaiért ajánljuk fel; a mise után a kriptalejáratnál rövid szertartás keretében is fohászkodunk értük.
  1. Meghaltjainkért ajánljuk fel novemberben a 10.00-kor kezdődő miséket. A padtömböknél, középen kihelyezett széken, a borítékokban találtok papírt, amire felírhatjátok elhunytjaitok neveit, majd azt és a misékre szánt adományotokat a borítékba visszahelyezve dobjátok be az ott lévő perselybe. Meghaltjaitok neveit novemberben a húsvéti gyertya mellé helyezzük, ezzel is hangsúlyozva az értük végzett imádság fontosságát.
  2. A fiatal és kisgyermekes családokat november 5-től kezdődően a vasárnap 10.00-es misére hívjuk, amikor külön helyet, gyermekfelügyeletet biztosítunk számukra, illetve a szentmise végén megáldjuk a gyermekeket és közösen imádkozunk velük a Szent Antal oltárnál. Részletek a faliújságon olvashatók. Kérjük, értesítsétek erről és hívjátok meg erre a lehetőségre a fiatalabb generációt!
  3. Templombúcsúnk alkalmával közel 600.000 forint adomány gyűlt össze a kárpátaljai Rát Szent Mihály Gyermekotthonának támogatására, amelyet kézzel írt levélben is megköszönt Antal atya, háláját ezúton is tolmácsoljuk felétek.

    [Püspök atya köszönőlevele után még érkezett 100.000 Ft adomány, amit szintén átutaltunk karitásztevékenységének támogatására, így lett az adomány végső összege 600.000 Ft]