Hirdetés 2023. június 11.

Úrnapja

  1. (csak szombaton): Közös úrnapi körmenet lesz a belváros templomaival jún. 11-én, vasárnap, mely az Egyetemi templomból 9 órakor indul, majd a ferences templomunkban és a Szerviták terén imádkozva a Belvárosi Főplébánián közös szentmisével zárul. Ezért templomunkban Úrnapján nincs 9-kor és 10-kor szentmise. A körmeneten való részvételünk fontos hitvallás és üzenet is egyben a világ felé.
  2. (csak szombaton): Ma este a szentmise keretében templomunk 20 évvel ezelőtt alapított szkólájának szolgálatát hallhattuk. Isten fizesse meg a jelenlegi és az egykori tagoknak is az odaadó szolgálatát, és különösképpen Kecskés Mónikának, a Kántorátus karnagyának minden szervezését és szaktudását.
    A bécsi Stephansdom orgonistájának egyházzenei áhítatát hallhatjuk ma este a szentmise után.
  3. Páduai Szent Antal ünnepe jún. 13-án, kedden lesz. A szentmisék 6-kor, 8-kor, 10-kor, 11-kor és 18.30-kor kezdődnek. A 8 órai szentmise után Szent Antal litániát is imádkozunk.
  4. Templomunk Liszt Ferenc kórusa jún. 17-én, jövő szombaton az esti fél 7-es szentmise keretében Bárdos: Missa tertia és Pachelbel: Magnificat c. műveket énekli.
  5. A Ferences Rendtartomány szervezésében aug. 14-20. között Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat lesz Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra a 16 és 35 év közötti fiatalok számára. További részletek ITT.
    Korhatártól független gyalogos zarándoklat lesz aug. 13-15 között Gyöngyösről Mátraszentimrén keresztül Szentkútra. További részletek ITT.