Hirdetés 2023. február 19.

Évközi 7. vasárnap

 1. (szombat este) Templomunk Greccio Énekegyüttese énekelt ma esti szentmisén. Az idei Reneszánsz misék sorozat William Byrd angol szerző halálának 400. évfordulója jegyében zajlik majd. A misét követően a Lantos Kórus és a Budapesti Kórus jubileumi hangversenye lesz.

 2. Febr. 22. hamvazószerda, a Szent Negyvennap kezdete. Ezen a napon és a jövő vasárnap minden szentmisén a bűnbánat jeleként hamvazásban részesítjük a kedves híveket.

  Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjti nap. Ezen a napon 18-60 éves korig csak háromszor étkezünk, és egyszer lakhatunk jól. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól a hústól való megtartóztatást rendeli el egyházunk önfegyelmezési, bűnbánati cselekedetként. Ez alól a betegek, a nehéz testi munkát végzők és az üzemi konyhán étkezők felmentésben részesülnek.

 3. Nagyböjtben minden pénteken du. fél 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban.

 4. Barsi Balázs atya elmélkedései segítenek idén is húsvét ünnepére való felkészülésben. A nagyböjti konferenciabeszédeket febr. 26-val kezdődően vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.

 5. A nagyböjt tartalmas lelki készületéhez segítséget, ötleteket kínálunk. A lelki naptár elérthető ITT.

 6. A jövő vasárnapi perselyadományt a ferences rend által fenntartott oktatási-nevelési intézmények számára gyűjtjük. A rendtartomány jelenleg 5 közoktatás, valamint 2 felsőoktatási intézmény fenntartója. Diákjaink száma meghaladja a 1800 főt, világi munkatársak száma pedig közel 300. Közülük sokan saját plébániáinkhoz tartoznak.

  Rendtartományunk az elmúlt évekhez hasonlóan sokat tesz az oktatási infrastruktúra megújításáért, pedagógusainknak továbbképzést szervezünk, hangsúlyt helyezünk a tehetséggondozás és a felzárkóztatás területére, segítjük fogyatékkal élő diákjaink fejlődését. Sajnos közös tapasztalatunk, hogy az elszabadult rezsiárak és infláció nehezíti a kitűzött célok elérését. Intézményeink lehetőségeihez képest – sőt néha azon túl is – mindent megtesznek, hogy a költségvetési hiányok a lehető legalacsonyabbak legyenek.

  Iskoláinkra úgy tekintünk, mint az emberség, a keresztény hit, valamint a ferences lelkiség továbbadásának és megőrzésének helyére, nem utolsó sorban mint új hivatások bölcsőjére. Ezért is hálásan köszönjük minden Kedves Testvérünk imádságát, erkölcsi és anyagi támogatását.