Hirdetés 2022. november 27.

Advent 1. vasárnapja

  1. (szombat este): Templomunk kibővített Liszt Ferenc Kórusa Gounod: Cecília-miséjét énekli ma (szombat) este fél 8-tól. Vezényel: Kollár Éva Liszt- és Magyar Örökségdíjas karmester. További részletek ITT.

  2. Barsi Balázs atya elmélkedései segítenek idén is a karácsonyra való felkészülésben. Az adventi konferenciabeszédeket nov. 27vel kezdődően vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk. Az elmélkedések visszanézhetők ITT.

  3. Az adventi roráte szentmisék hétfőtől reggel 6 órakor kezdődnek. Utána közösen imádkozzuk a zsolozsmát, hogy ezzel is készüljünk Krisztus Urunk születésének ünnepére. A laudes után zsíros kenyérre és meleg teára is várjuk a Kedves Híveket a nagyterembe.

  4. Adventi készületünkben segít az adventi naptár, mely minden napra egy-egy jó cselekedetet ajánl, és a szentírási szakaszokkal ráhangol karácsony ünnepére. A naptár elérhető ITT.
  5. A jövő héten elsőcsütörtök és elsőpéntek lesz. Ezen a napokon délután fél 6-kor kezdődik az elsőcsütörtöki szentségimádás, ill. az elsőpénteki keresztút.

  6. Várjuk azoknak a régi és új tagoknak a jelentkezését, akik egy éven keresztül vállalják a napi egy tized rózsafüzér elimádkozását a többi egyéni „imádság-vállalásuk” mellett. A rózsafüzér titokcseréi a hónap első szombatján a 17.30-kor kezdődő közös imádság után történik. Jelentkezni a sekrestyében vagy Lovasné Marikánál lehet.

  7. Adventi segélyakciót szervezünk a Belvárosi Főplébánia Karitász csoportjával közösen. Ennek keretében tartós élelmiszereket gyűjtünk jövő vasárnap, dec. 4-én. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát, és az ehhez hasonló felajánlásokat. Kérjük, hogy jelezzék, ha ismernek olyan rászorulót, akinek ez az adomány tényleges segítség lenne (név, telefonszám).

  8. Oláh Szeréna szalmafonó népi iparművész munkái a szentmisék után megtekinthetők a templom melletti folyosón, melyeket ajándékként is szívesen ajánljuk.
  9. Elkészült a Ferences zsebnaptár, mely tartalmazza a liturgikus ünnepeket, a napi szentírási olvasmányokat, és minden hétre lelki útravalót kínál. A zsebnaptár ingyenes, de aki teheti – a mellékelt csekken – hozzájárulhat a rendtartomány nyomdai költségeihez.