November 16. Évközi 33. hét, szerda

Évközi 33. hét, szerda – Lk 19,11-28

Jól kamatoztatjuk-e képességeinket?

Mindannyian rendelkezünk különféle képességekkel, testi-lelki-szellemi adottságokkal, lehetőségekkel. Isten mindnyájunkat arra hív, hogy használjuk és fejlesszük ezeket. Ha ezt tesszük, akkor folyamatosan gazdagodunk.

Aki a munkáját Isten iránti bizalommal, szívesen, szeretettel végzi, azt az Ő bőséges áldása kíséri, amelynek eredménye, hogy sokszoros termést hoz. Aki viszont semmittevő módjára akarja élvezni és megtartani vagyonát, az még azt is elveszíti, amije van.

Ne feledkezzünk meg arról a legfontosabb képességünkről se, hogy tudunk szeretni. Az áldozatos szeretetre való készség elsajátítása és kamatoztatása minden erőfeszítésünket megkívánó, egész életünkre szóló komoly feladat. Isten főleg ennek a képességünknek a kamatoztatását fogja mérlegre tenni.

Ha bízunk a minket szerető Istenben, akkor Ő segítségünkre siet, képessé tesz a szeretetből fakadó szolgálatra a nekünk adott Szentlélek által. Ha Rá figyelünk, illetve Vele együttműködünk, akkor bőven teremnek bennünk a Szentlélek gyümölcsei. Akkor az Úr minket is derék, hű szolgájának fog majd nevezni, amikor számadásra hív, és részt ad nekünk is az ő gazdagságából.