Népszámlálás 2022

A Központi Statisztikai Hivatal népszámlálást tart Magyarországon, melynek során felmérik a vallási hovatartozást is. Mivel ezek az adatok is hozzájárulnak Egyházunknak a társadalomban betöltött súlyának és szerepének megítéléséhez, fontos, hogy mindannyian megvalljuk RÓMAI KATOLIKUS hitünket, amint az Úr Jézus is tanítja: „Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt” (Mt 10,32).

A népszámlálás első szakasza okt. 1-16. között zajlik, amikor minden Magyarországon élő személy online töltheti ki a népszámlálási kérdőívet. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, azt okt. 17-nov. 20. között személyesen keresik fel a számlálóbiztosok.

A vallási hovatartozásról szóló kérdésnél a rendszer a „katolikus” szó begépelése közben 3 lehetőséget kínál majd fel: a) RÓMAI KATOLIKUS, b) görögkatolikus, c) Magyar Katolikus Egyház (=örmény és kopt katolikusok).
Kérjük mindenkit, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával bátran vallja meg RÓMAI KATOLIKUS hitét!

Akinek gondot jelent a kérdőív elektronikus kitöltése, azoknak hétköznaponként 8-12 között az irodában, okt. 9-én és okt. 16-án (vasárnap) pedig a templom melletti folyosón segítséget nyújtanak az önkéntesek. Fontos, hogy MINDENKI HOZZA MAGÁVAL A BELÉPÉSHEZ SZÜKSÉGES SZEMÉLYES KÓDOT!