Szeptember 29. Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok

Szeptember 29. – Jel 12,7-12; Jn 1,47-51 Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok

Engedjük-e, hogy Isten általunk lépjen be a világba?

A hittudósok szerint az angyalok megtudták, hogy az üdvözítés tervében az Isten nem angyallá, hanem emberré akar lenni, mivel csak az ember képes szeretetből az életét is odaadni. Az angyalok egy része ezt nem tudta elfogadni, és szembefordult Istennel. A magukat okosnak tartó angyalok ilyen Istennek nem akartak szolgálni. Hogy ez a lázadásuk pontosan hogyan történt, arra csak következtetni tudunk. A legjobb támpontot az első főangyal neve adhatja. Mi-cha-el azt jelenti, hogy ki olyan (bölcs), mint az Isten.

Isten döntését (mint általában a szeretet döntéseit) mi sem értjük. De vajon értékeljük-e, hogy Isten olyan nagy szerepre választott ki minket, hogy általunk akar belépni a világba? Örülünk-e ennek, és Isten szeretetét szeretettel viszonozzuk-e? Megérinti-e a szívünket, hogy Istennek ez a döntése Jézus kereszthalálába került?

Egyedül az adhat igazi boldogságot, ha megismerjük, elfogadjuk, illetve viszonozzuk Isten szeretetét. Tegyünk meg mindent azért, hogy Isten akarata teljesüljön! Ebben támogassanak minket üdvösségünk segítői, oltalmazói, az angyalok, az arkangyalok, és a személyes őrangyalunk is!