Hirdetés 2022. szeptember 25.

Évközi 26. vasárnap

  1. A Központi Statisztikai Hivatal népszámlálást tart Magyarországon, melynek során felmérik a vallási hovatartozást is. Mivel ezek az adatok is hozzájárulnak Egyházunknak a társadalomban betöltött súlyának és szerepének megítéléséhez, fontos, hogy mindannyian megvalljuk RÓMAI KATOLIKUS hitünket, amint az Úr Jézus is tanítja: „Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt” (Mt 10,32).

    A népszámlálás első szakasza okt. 1-16. között zajlik, amikor minden Magyarországon élő személy online töltheti ki a népszámlálási kérdőívet. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, azt okt. 17-nov. 20. között személyesen keresik fel a számlálóbiztosok.

    A rendszer a „katolikus” szó begépelése közben 3 lehetőséget kínál majd fel: a) RÓMAI KATOLIKUS, b) görögkatolikus, c) Magyar Katolikus Egyház (=örmény és kopt katolikusok).

    Kérjük mindenkit, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával bátran vallja meg RÓMAI KATOLIKUS hitét!

  2. Szent Ferenc atyánk ünnepére készülve triduumot tartunk okt. 1-vel kezdődően. Az esti fél 7-es szentmisék keretében Kázmér atya ill. Pál atya elmélkedései segítenek az ünnepre való készületben. Okt. 3án, hétfő este fél 7-kor pedig Nikodémus atya vezeti az ünnepi szentmisét, melynek keretében megemlékezünk Szent Ferenc Atyánk boldog haláláról, tranzitusáról.