Hirdetés 2021. november 21.

Krisztus Király vasárnapja

  1. (szombat este:) Ma (szombat) este a szentmise után tartjuk a Gergely Ferenc emléksorozat ide záró-hangversenyét. Orgonál Deák László (templomunk orgonaművésze).
  2. A mai perselyadományokat (a Szent Erzsébet-napi gyűjtés keretében) a karitász javára fogjuk továbbítani. Az ehhez kapcsolódó püspökkari körlevél ITT olvasható.
  3. Elkészült a jövő évi misék előjegyzési könyve. A sekrestyében lehet felíratni a szándékokat.
  4. Az óbudai Guidó kórus adventi szolgálatát hallhatjuk nov. 27-én, a szombat esti fél 7-es szentmisén. A misében elhangzik Mozart: D-dúr miséje és a templomunk egykori szerzetesének, Roskovszky Pantaleon ferences atya Tota pulchra es Maria kezdetű műve. Vezényel Király Miklós.
  5. Adventi segélyakciót szervezünk a Belvárosi Főplébánia Karitász csoportjával közösen. Ennek keretében tartós élelmiszereket gyűjtünk dec. 5-én. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát, és az ehhez hasonló felajánlásokat.
  6. Barsi Balázs atya elmélkedései segítenek idén is a karácsonyra való felkészülésben. Az adventi konferenciabeszédeket nov. 28val kezdődően vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.
  7. A templom elavult és igen energia-igényes világítási rendszerének két éve megkezdett felújítása idén tovább folytatódik a mellékoltárok és az orgona világítás korszerűsítésével.
    A mostaniakat fénytechnikai szempontból alkalmasabb, és energia felhasználás szempontjából takarékosabb – digitálisan szabályoz­ható – lámpatestekre kívánjuk cserélni. A munkálatok harmadik, záró ütemének költsége több mint 5 millió forint, amelyből kb. a fele már megvan egy sikeres pályázat jóvoltából. A további részletek ITT.