„Egytál” – Adományozzunk ebédet a rászorulóknak a nagyböjtben is!

2019 nagyböjtjében folytatódik a Ferences Alapítvány „egytál-adománygyűjtése”, melynek köszönhetően szegényeket, hajléktalanokat, nehéz sorsú családokat szeretnénk megajándékozni: ünnepi ebéddel, és baráti beszélgetésekkel.

 

Nagyböjt nem csak a lemondások, áldozatvállalások és a bűnbánat időszaka. Egyházunk mindezek mellett az alamizsnálkodás, vagyis a szegények megsegítésének fontosságát is e napok középpontjába emeli. Ekkor számos lehetőség kínálkozik mindazok számára, akik valamilyen jócselekedettel is szeretnék kiegészíteni a húsvéti ünnepre való lelki készületet.

A Ferences Alapítvány a tavalyi év során elindított egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtése 2019 nagyböjtjében is folytatódik.

 

Kiket támogatunk?

A program keretein belül nehéz helyzetben élő családokat, időseket és gyermekeket, munkanélkülieket és hajléktalanokat szeretnénk megajándékozni egy tál húsvéti ebéddel.

 

Hogyan segítünk?

Tevékenységünk középpontjában a közös étkezések mellett a szegényekkel való találkozás áll: ezen alkalmakon ferences testvérek is jelen vannak, hogy nyitott szívvel meghallgassák a rászorulók – sok esetben anyagi problémáiból fakadó – lelki gondjait, és ezáltal Krisztus szeretetének gazdagságát közvetíthessék a nélkülözők felé. A kezdeményezéshez más egyházmegyék, vidéki, kisebb plébániák, ferences harmadrendi nővérek, valamint a kárpátaljai misszióban élő testvérek is csatlakoznak.

 

Ön hogyan segíthet?

Az adománygyűjtés keretein belül ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatunk. Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben. Az egytál – melegétel rászorulóknak program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett.

 

Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el alapítványunkhoz:

  • -banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra
  • -az alapítvány honlapján bankkártyával, itt: Támogatás
  • -sárga csekkel (amely az alapítvány honlapján igényelhető, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre)
  • -bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén, vagy megbeszélés szerint, külső helyszínen)

 

Adventi gyűjtésünk során, amelyről beszámolónk IDE kattintva érhető el, közel ezer nélkülöző karácsonyi vacsorájához járultunk hozzá különböző helyszíneken, más-más módon. Bízunk benne, hogy az Önök felajánlásai által a húsvéti ünnepen még több nehéz sorsú embernek szerezhetünk örömet.

„…amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Mt 25,40

Ferences Alapítvány, 2019