Hirdetés 2018. szeptember 9.

Évközi 23. vasárnap

  1. A templomunkban működő Nyugdíjas klub holnap, szept. 17-én du. 3 órától kezdi meg az új tanévet. Szeretettel várjuk a régi és az új tagokat.
  2. Juhos Benjamin ferences testvérünket szept. 15-én örökfogadalommal kötelezi el magát ferences közösségünkben. Az ünnepi esemény a Pasaréti Ferences Templomban lesz. Az Úr áldása és a hívek imája segítse őt a hivatásában.
  3. Az Ars Sacra keretében egyházzenei áhítatot tartunk templomunkban szept. 15-én, szombaton ferences források tételeiből. Az egykor templomunkban működő Roskovszky Pantaleon ferences, és Spielenberger művei mellett részletek hangzanak el a gyöngyösi Ferences Műemlékkönyvtár kéziratos gyűjteményéből, valamint Roskovszkynak a Pesti Ferences Templom számára írt XVIII. századi kéziratából. Közreműködik a Belvárosi Ferences Kántorátus.
  4. A templomunk szkólája iránt érdeklők a vasárnap esti fél 7-es szentmise után a Porciunkula teremben jelentkezhetnek Kecskés Mónikánál.
  5. A gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya búcsú szept. 23-án, vasárnap 10 órakor kezdődik, mely a máriás fiatalok országos találkozója is egyben. Az ünnepi szentmisét Magyar Gergely ferences atya celebrálja. További részletek: ITT.
  6. Felnőtt keresztelési, elsőáldozási és bérmálási felkészítést indítunk. Jelentkezni szeptember végéig Kázmér atyánál lehet (pestiferences@ofm.hu).