Kilátó Ferences Mentálhigiénés központ

A Kilátó Ferences Mentálhigiénés központ a mi templomunkban is szeretettel várja azokat a testvéreket, akik gyónáson, lelkivezetésen túl szeretnének segítséget kapni nehézségeikben, elakadásaikban.

A Kilátóban hívő szakemberek állnak rendelkezésükre hétfő, kedd és szerda délután a Batthyány emlékszobában segítő beszélgetésekre. Ezen kívül különböző tematikus csoportok indításával szeretnénk segítségére lenni mind a hívő, mind a nem hívő embertársainknak.

A most induló csoportok tematikáit, az időpontokat, elérhetőségeket a www.ferenceskilato.hu oldalon találják. Éljenek bátran ezzel a lehetőséggel és ajánlják a bajban lévő ismerőseiknek is.

 

Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat küldetése, hogy a Ferences Rend lelkiségéhez és tevékenységéhez kapcsolódva, az evangéliumi értékek alapján működve, képzett mentálhigiénés szakemberekkel segítse a hozzá fordulókat lelki egészségük megőrzésében.

Mindannyiunkat érnek olyan események, amelyekkel nehezen tudunk megbirkózni. Veszteségek, betegségek, gyász, magány, tanácstalanság, zűrzavar. Egy hozzátartozónk halála, a biztos egzisztenciánk megszűnése, gyermekünk kirepülése, barátságok felbomlása, kapcsolatunk megromlása. Az is előfordul, hogy az általunk bevált megoldások, vagy mások tanácsai nem segítenek a helyzetünkön. Próbálkozunk, győzködjük magunkat, hogy rendben vagyunk, de valahol azt érezzük, mégsem találjuk önmagunkat. Ahhoz, hogy a nehézségek, betegségek vagy konfliktusok közepette megtaláljuk helyünket a világban,  vagy azokat a változásokat, amelyeknek életünk során vagyunk kitéve, megfelelően tudjuk kezelni, szükségünk van lelki egészségünkre. Ez az, ami megvéd, támogat, erőt ad és megelőzi a betegségeket.

Tevékenységünk olyan egészségvédelmet jelent, amely megerősít és táplál – a lélek oldaláról. Mint a testnek a vitamin vagy az ásványi anyagok: elébe megy a betegségeknek, segít a lábadozásban és megőrzi az egyensúlyt.

Mi abban segítünk, hogy ránézzünk a kusza utakra, a rémisztő sötét erdőre, az útjelző fényekre és a jelzésekre – csakúgy, mint amikor egy kilátóból tekintünk le. Egy időre kísérővé válunk azon az úton, amelyen mindenki a saját érzéseit, feladatait, megoldásait viszi magával.