Gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra

A Pesti Ferences Templomból 2018. április 10-én, kedden a 10 órai szentmise áldásával indul a gyalogos zarándoklat a Csíksomlyói Ferences Kegytemplomhoz. A pünkösdi búcsúra több kisebb zarándokcsoport is vállalja azt a hosszú és fárasztó utat, mely lelki megújulást ad, és segít a nehéz döntésekhez szükséges megtisztult látásban.

A Szentkúti Szűzanya és a Turul csoport a Ferenciek teréről a 10 órás szentmise után indul, a Szent Anna csoport pedig reggel 7 órakor a Szent Anna kápolnától. Ők a 11 órai szentmisén vesznek részt a Pesti Ferences templomban, és onnan folytatják útjukat.

A zarándoklat a Mária Út Közép-Európai Zarándokút jelzésein halad végéig (mariaut.hu).

A szervezők szívesen fogadnak mindenkit, aki egy-egy útszakaszon csatlakozni kíván a zarándokokhoz. Lehet ez a csatlakozás néhány kilométer, vagy akár egy-egy napi zarándokút is.

Bővebb információ:  Merva László (30/525-8516; merlaci@gmail.com)

 

 
Találkozási, csatlakozási lehetőségek
Szent Anna csoport:
  • 3/4 7-kor találkozó a Szent Anna réten, 
  • 8-kor rövid megállás a Kútvölgyi Engesztelő Kápolnánál, 
  • 9:15 Városmajor, Jézus Szíve templom, majd a Várnegyeden és a Lánchídon keresztül megyünk a Ferenciek terére, ahol elbúcsúztatjuk a másik két csoportot,
  • 11-kor szentmise a Pesti Ferences templomban,
  • fél egy körül leszünk a Szent István Bazilikánál,
  • ahonnan az Andrássy út-Városliget-Bosnyák tér-Zugló-Sashalom (Reformátorok tere)-Mátyásföld útvonalon jutunk ki a Belvárosból.
 A Szentkúti Szűzanya és a Turul csoport az első nap együtt vonul Csömörig, ahova 17 óra körül érkeznek. Onnan a Turul egyedül megy Kistarcsáig. 
 
 

One Reply to “Gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra”

Comments are closed.