Hirdetés 2018. március 4.

Nagyböjt III. vasárnapja

 

  1. Hálásan köszönjük a Kedves Testvérek igen bőkezű adományait a múlt heti ferences iskolák támogatására rendezett gyűjtéssel kapcsolatban.

  2. A Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához csatlakozva nagyböjti segélyakciót szervezünk a Belvárosi Főplébánia Karitász csoportjával közösen. Ennek keretében tartós élelmiszereket gyűjtünk jövő vasárnap, márc. 11én. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát és az ehhez hasonló felajánlásokat.

  3. Szeretettel várjuk a liturgia szolgálata iránt elkötelezett, énekelni szerető híveket a Belvárosi Ferences Kántorátusba. Az érdeklődő új tagok a vasárnap esti szentmise után jelentkezhetnek Kecskés Mónikánál.

  4. Szabolcs atya „Szív-ország” című könyve a sekrestyében kapható.

  5. Gergely Ferenc tiszteletére márc. 17-én szakmai napot, és nagyböjti orgonahangversenyt rendezünk. Gergely Ferenc az idén kapja meg a Magyar Örökség díjat, ezért a Liszt Ferenc Egyetem orgona-tanszakával közösen tartott megemlékezésen ezen esemény előtt is tisztelgünk.

  6. Szeretettel ajánljuk a Kedves Testvéreknek templomunk megújult weboldalát, mely a www.pestiferences.ferences.eu címen érhető el.

  7. Böjte Csaba testvér vezetésével nagyböjti zarándoklat lesz márc. 10-én, szombaton. A Tisztulás Útja elnevezésű zarándoklat a Szikla­templomtól du. fél 4-kor indul, és a mi templomunkban az esti fél 7-es szentmisével záródik, melyet Böjte Csaba testvér fog tartani.