Hirdetés 2021. december 5.

Advent 2. vasárnapja

  1. Adventi segélyakciót szervezünk a Belvárosi Főplébánia Karitász csoportjával közösen. Ennek keretében tartós élelmiszereket gyűjtünk a mai nap. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát, és az ehhez hasonló felajánlásokat.

  2. Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk. Akik személyesen nem tudnának eljönni, online módon is bekapcsolódhatnak, vagy utólag is visszanézhetik ITT.

  3. Az adventi roráte szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Utána közösen imádkozzuk a reggeli zsolozsmát.

  4. Szeplőtelen fogantatás ünnepe dec. 8án, szerdán lesz. A szentmisék 6-kor, 8-kor, 10-kor, 11-kor és 18.30-kor kezdődnek templomunkban. Gyóntatás 8-12 és 16-19 óra között lesz.

  5. Hegedűs Kolos ferences atya, templomunk korábbi templomigazgatójának temetése dec. 11-én, szombaton 11 órakor lesz a Margit körúti ferences templomban. Foglaljuk imáinkba! Megemlékezés Kolos atyáról ITT.

  6. Dr. Lovász Irén Kossuth-díjas népi énekes, néprajzkutató adventi, karácsonyi, újévi énekek a magyar néphagyományban címmel tart előadást és egyházzenei áhítatot dec. 11-én, jövő szombaton este fél 8-tól templomunkban. További részletek ITT. Szeretettel várunk mindenkit!

  7. Hálásan mondunk köszönetet minden adakozónak, aki kisebb vagy nagyobb összeggel segítette, hogy megvalósulhasson a templom világítás-korszerűsítése! A hívek nagylelkűségének köszönhetően összegyűlt a szükséges pénz! A munkálatok hamarosan meg is kezdődnek. A szakemberek többnyire éjszaka dolgoznak majd, hogy a szentmiséket zavartalan módon megtarthassuk.

  8. Elkészült a Ferences zsebnaptár, mely tartalmazza a liturgikus ünnepeket, a napi szentírási olvasmányokat, és minden hétre lelki útravalót kínál. A zsebnaptár ingyenes, de aki teheti – a mellékelt csekken – hozzájárulhat a rendtartomány nyomdai költségeihez.

  9. 2022. január 12-én, a Zeneakadémia Nagytermében Kelemen Barnabás és felesége Kokas Katalin, valamint a FAB-Ensemble lépnek föl az autistákért rendezett Ferences Jótékonysági Esten. További részletek ITT.
  10. Karácsonyra való fölkészülésünk fontos része a szentgyónás. Kérjük, hogy ne halasszuk az utolsó hétre!