Október 14. Évközi 28. hét, csütörtök

Évközi 28. hét, csütörtök – Lk 11,47-54

Felkészültünk-e arra, hogy ha Krisztushoz tartozunk, akkor minket is üldözni fognak?

Jézus tudta, hogy amit a múltban a prófétákkal műveltek, az történik majd Vele is. Később pedig ugyanez lesz a sorsa azoknak is, akik Hozzá tartoznak.

Akik nem fogadják el Krisztust, azok lelkiismeretük nyugtalansága miatt szükségképpen üldözik azokat, akik Krisztushoz tartoznak (legalább a szavaikkal, de gyakran durvább eszközökkel is). Ezért készüljünk fel a ránk váró támadásokra, hogy életünk szorongatott helyzeteiben szelíd szeretettel tudjunk tanúságot tenni Jézusról.

Mi, magyarok az alaptörvényünkben is vállaltuk keresztény gyökereinket, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt nem vállalta. Tapasztalhatjuk is ennek a következményeit, a támadásokat. Mindezt békésen és tudatosan vállaljuk, közben vigyázzunk arra, hogy magatartásunkban ne váljunk önteltté, elbizakodottá! Az okos szelídséget sajátítsuk el!

Állhatatosan haladjunk az állandó megtérés és Krisztus követésének útján! Viszálykodás és gyűlölködés helyett fogjunk össze, szeressük és segítsük egymást, így leszünk Jézus tanítványai!