Egytál – melegétel rászorulóknak 2020 karácsonyán

A ferences rendtartomány központi alapítványa 2020 novemberében ismét elindítja egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtését. A program, melynek keretein belül kis összegű felajánlásokat is fogadunk, rászorulók karácsonyi étkezését biztosítja – határon innen és túl.

Mi az egytál?

A ferences rend a mindennapokban is, évente több tízezer adag étel kiosztásával segíti a nélkülözőket. A 2020-as világjárvány idején szeretnénk még nagyobb szeretettel és figyelemmel odafordulni a szükséget szenvedőkhöz. Az egytál program keretein belül általában közös vacsorára, ünnepi együttlétre hívjuk a rászorulókat: mivel erre idén nincs lehetőségünk, így ételcsomagokkal szeretnénk támogatni őket.

 

Ön hogyan segíthet?

Az adománygyűjtés során a támogatók ezer forintos „ebédjegyeket” vásárolhatnak, amely összegből egy csomag ételt állítunk össze. A csomagokat karácsony előtt a ferences testvérek és segítőik viszik el a nélkülözőknek: olyan szegényeknek is, akikkel nem találkozunk nap mint nap az utcán; akik nincsenek a szemünk előtt. A szegénység e formája sokszor szinte láthatatlanul van jelen társadalmunkban: elrejtve a családi házakban.

TÁMOGATOM (KATTINTSON IDE!)

Adományaikat az alábbi módokon juttathatják el alapítványunkhoz:

  • banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra
  • az alapítvány honlapján bankkártyával, itt: TÁMOGATÁS
  • sárga csekkel (amely az alapítvány honlapján igényelhető, és kipostázzuk a megadott postacímre)
  • bankkártyaterminálon keresztül (tízezer forint feletti adományozás esetén, alapítványunk székhelyén, vagy megbeszélés szerint, külső helyszínen)

„A kéz kinyújtása egy jel: olyan jel, amely közvetlenül a közelségre, a szolidaritásra, a szeretetre utal.” – mondta Ferenc pápa a Szegények Világnapján. Adományozóink támogatásával mi egy csomag étellel nyújtjuk ki kezeinket a szegények felé.