Hirdetés 2020. február 23.

Évközi 7. vasárnap

  1. A mai perselyadományokat a ferences iskoláknak továbbítjuk. Kérjük a kedves testvérek bőkezű adományait.

  2. Ferences Jótékonysági Est lesz templomunkban febr. 29-én, jövő szombaton a Szent Angéla Énekkar közreműködésével. A diákok éneke segíti az esti szentmisén és az utána levő fél órás szentségimádáson is a közös imádságunkat. Az est során összegyűlt adományokat a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon támogatására fogjuk továbbítani.

  3. Febr. 26a hamvazószerda, a Szent Negyvennap kezdete. Ezen a napon és a jövő vasárnap minden szentmisén a bűnbánat jeleként hamvazásban részesítjük a kedves híveket.

    Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjti nap. Ezen a napon 18-60 éves korig csak háromszor étkezünk, és egyszer lakhatunk jól. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól a hústól való megtartóztatást rendeli el egyházunk önfegyelmezési, bűnbánati cselekedetként. Ez alól a betegek, a nehéz testi munkát végzők és az üzemi konyhán étkezők felmentésben részesülnek.

  4. Nagyböjtben minden pénteken du. fél 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban.

  5. Barsi Balázs atya elmélkedései segítenek idén is húsvét ünnepére való felkészülésben. A nagyböjti konferenciabeszédeket márc. 1-vel kezdődően vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk.

  6. Ápr. 4-én, 2020 önkéntes szereplővel rendezik meg a Passió2020 előadást a Papp László Arénában. A szervezők febr. 26-ig várják az önkéntes szereplőnek jelentkezőket, minden korosztályból a passio2020.hu weboldalon, ahol az előadásról további részletek olvashatók.