A csíksomlyói kegyszobor is ott lesz a pápai misén

Különleges ajándékkal, kegyhelyeknek adományozandó aranyrózsával érkezik Ferenc pápa Csíksomlyóra. Mint megtudtuk, az ajándékot az általa bemutatott szentmise végén adja át, ezért – a pápai szentmisék szokása alapján – a csíksomlyói kegyszobrot a mise helyszínére, a csíksomlyói nyeregbe szállítják.

A szentmise végén adja át az ajándékot Ferenc pápa a kegyhelynek, ezért értelemszerűen a szertartás helyszínére szállítják a csíksomlyói kegyszobrot – mondta el Bodó Márta, a pápalátogatás sajtófelelőse. 

A Vasárnap erdélyi katolikus hetilap és a Keresztény Szó szerkesztő-újságírója megerősítette, a kegyszobor valóban ott lesz a pápai szentmise helyszínén, hiszen a Szentatya itt adja át az ajándékul szánt aranyrózsát (vagy más néven erényrózsát), amely aranyból készült, illatszerekkel megtöltött rózsa. Bodó Márta elmondta, ebben semmi rendkívüli nincs, más kegyhelyeken is hasonló a gyakorlat, hiszen a kegyszobrokat a pápához viszik, aki mindig az általa celebrált szentmise végén adja át az ajándékát. Hozzátette: több kegyhelyen is gyakorlat, hogy a kegyszoborral vagy annak kicsinyített másával tartanak körmeneteket bizonyos ünnepi alkalmakkor.

Szekelyhon.ro alapján