Hirdetés 2018. december 9.

Advent II. vasárnapja

 

  1. (szombat este): Egyházzenei áhítat lesz Szűz Mária tiszteletére ma este fél 8-tól, melyben Thomas Luis de Victoria Mária-vesperás tételei, adventi és karácsonyi motetták csendülnek fel a Belvárosi Ferences Kántorátus előadásában.

  2. A Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia karitász csoportja tartósélelmiszer-gyűjtést rendez a rászorulók javára. A felajánlott adományokat (pl. cukor, olaj, tészta, rizs, tea, kakaópor, konzerv, stb.) a szentmisék után a kijáratnál és a templom melletti folyosón fogadjuk.

  3. Az adventi roráte szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. A regge­li zsolozsmát követően szeretettel hívunk mindenkit egy szelet zsíros kenyérre és egy pohár forró teára.

  4. Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita atya fog vetíteni Szíriá­ról, és az ott élő keresztény közösségek mostani életéről dec. 14én, pénteken este 6 órától a Szent Ferenc teremben. Részletek: ITT.

  5. Dec. 15-én, szombat este fél 8-tól Vivaldi: Gloria című műve hangzik fel templomunkban a Liszt Ferenc Kórus előadásában. Részletek: ITT.

  6. Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit vasárnap esténként a fél 7-es szentmise után hallhatjuk. Dec. 16-án, a 18.30-kor kezdődő szentmisén a Belvárosi Ferences Kántorátus és a budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium gregorián szakkörének diákjai közösen vezetik az énekeket.

  7. Már előre hirdetjük, hogy az autistákért rendezett Ferences Jóté­konysági Esten Balázs János és zenésztársainak hangversenye lesz jan. 16án. Bővebb információ: ITT.

  8. A korábbi évek tapasztalatai alapján tisztelettel kérjünk, hogy A KARÁCSONYI SZENTGYÓNÁSÁT SENKI SE HAGYJA AZ UTOLSÓ PILLANATRA!