Hirdetés 2021. augusztus 29.

Évközi 22. vasárnap

  1. (szombat este): A Szegedi Nemzetközi Minősítő Orgonaverseny ifjú díjazottjának, Urbanics Tamásnak orgonahangversenye lesz templomunkban ma este fél 8-tól. További részletek ITT.
  2. Az Eucharisztikus Kongresszus programjaira ma lehet utoljára regisztrálni az iec2020.hu oldalon.
    Bíboros úr rendelkezése értelmében az Eucharisztikus Kongresszus nyitó napján este és záró napján délelőtt tilos szentmisét tartanunk a templomunkban! Tehát szept. 5-én, jövő vasárnap délután, és szept. 12-én, vasárnap délelőtt NEM LESZ SZENTMISE és NEM LESZ GYÓNTATÁS. Azok számára, akik egészségi okokból nem tudnak részt venni az Eucharisztikus Kongresszus ünnepi szentmiséin bíboros úr engedélyezi az online részvételt.
  3. Templomunk szkólájának közreműködésével lesz a lovári nyelvű szentmise ősbemutatója szept. 1-én, szerda este fél 8-kor a Szent István Bazilikában. További részletek templomunk weboldalán ITT.
  4. Szeptember 4-én – szombaton – 19.30 órától négy részből álló előadás-sorozatra hívjuk Önöket. A Csak Tiszta forrásból címmel megrendezésre kerülő estéken négy estén a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusai, és Liszt-díjas népi énekesek mutatják be népénekeink és a népi vallásosság eredetét és történetét. Szeptember 4-én Mali Katalin orgonaművész és a Liszt-díjas Navratil Andrea népi énekművész adnak ízelítőt Szűz Mária tiszteletének népi és zenetörténeti remekműveiből.
    Az esemény egyben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében megrendezett Nyitott Templomok éjszakája sorozat része is. Mindenkit szeretettel várunk!
  5. A jövő héten délután fél 6-kor kezdődik az elsőcsütörtöki szentségimá­dás, ill. az elsőpénteki keresztút. A Rózsafüzér Társulat titokcseréje pedig szombaton a szentolvasó imádság után lesz.
  6. Az Eucharisztikus Kongresszus hetében (szept. 6-11) templomunkban megerősített gyóntatás lesz. A magyar mellett 7 külföldi (angol, olasz, német, francia, spanyol, horvát, orosz) nyelven is elvégezhető majd a szentgyónás.