Hirdetés 2018. április 15.

Húsvét III. vasárnapja

  1. (csak szombaton): A Gergely Ferenc emléksorozat idei első hangversenye ápr. 14-én, szombat este fél 8-tól kezdődik, melyen Fassang László (a párizsi Conservatoire és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárának) előadásában szólalnak meg Bach Lipcsei orgonakoráljai, és a koráltémákra készült improvizációi.

  2. A Belvárosi Főplébánia és az V. kerületi önkormányzat közös zarándok­latot szervez Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúba május 17-21 között. Bővebb információ az irodában Keppel Jankától kérhető hétköznap délelőttönként.

  3. Előre hirdetjük, hogy ápr. 22-én, a hivatások vasárnapján a perselyadományokat a ferences rendtartomány növendékeinek képzésére továbbítjuk. Provinciánkban az alapképzésben (jelöltség, noviciátus, egyszerű fogadalmas időszak, papszentelésre való készület) jelenleg 13 növendék vesz részt. Többségük teológiát tanul, többen azonban tanárképzésben is részesülnek. A tartománynak emellett több komoly érdeklődője van, akik szeptemberben kezdhetik meg a jelöltidőt. Köszönjük a testvérek nagylelkű adományait, amellyel támogatják növendékeink képzését.