Hirdetés 2018. március 11.

Nagyböjt IV. vasárnapja

  1. A Püspöki Kar felhívásához csatlakozva ma estig tartós élelmiszereket gyűjtünk. A rászorulók nevében előre is köszönjük az ételkonzervet, a cukrot, az olajat, a száraztésztát és az ehhez hasonló felajánlásokat.

  2. Fotó: Keppel Ákos

    Húsvéti készületünk fontos része a szentgyónás. Kérjük, hogy a szentgyónásokat ne hagyjuk az utolsó pillanatra. Lehetőleg Virágvasárnapig igyekezzünk elvégezni!

  3. A jövő vasárnapi perselyadományokat a Szentföldön élő kereszté­nyek javára fogjuk továbbítani.

  4. Gergely Ferenc tiszteletére márc. 17-én szakmai napot, és nagyböjti orgonahangversenyt rendezünk. Gergely Ferenc az idén kapja meg a Magyar Örökség díjat, ezért a Liszt Ferenc Egyetem orgona-tanszakával közösen tartott megemlékezésen ezen esemény előtt is tisztelgünk.

  5. A kárpátaljai rászorulók javára jótékonysági koncert lesz márc. 24-én a pasaréti ferences templomban.

  6. Bach: János passió című műve hangzik fel templomunkban március 24-én, szombaton este fél 8-tól.

  7. Már előre hirdetjük, hogy márc. 25-én, Virágvasárnap a 10 órakor kezdődő és az esti fél 7-es szentmisében lesz barkaszentelés, és ezeken a miséken énekelve hangzik el a Urunk szenvedésének története. Kérjük, hogy a barkaszentelési szertartáshoz mindenki hozzon magával barkát, vagy virágos ágat.

  8. Szeretettel ajánljuk a Kedves Testvéreknek templomunk megújult weboldalát, mely a www.pestiferences.ferences.eu címen érhető el.